Hent hjem ambassadí¸ren i Israel

LO krever handling etter at israelske soldater bordet en konvoi med hjelpeutstyr til Gaza, og drepte ni aktivister. De ber regjeringen hente hjem Norges ambassadí¸r til Israel.

LO-sekretariatets uttalelse fra mandag ble pí¥ initiativ fra Fagforbundet skjerpet under representantskapsmí¸tet pí¥ Gardermoen tirsdag.

De krever at den norske ambassadí¸ren til Israel hentes hjem, og at oljefondet trekker seg ut av alle israelske selskaper.

Minst ni aktivister ble drept da israelske marinesoldater bordet skipene i den internasjonale hjelpekonvoien som var pí¥ vei til Gaza med aktivister og ní¸dhjelp mandag morgen.

Les ogsí¥: – Aksjonen var ingen suksess
Uavhengig granskning

«Israels maktbruk mot flí¥ten med mennesker og varer pí¥ veg til Gaza, er uakseptabel. Israel har ingen rett til í¥ borde skip i internasjonalt farvann. Det som ní¥ skjer er sví¦rt alvorlig og kan ikke forsvares», skrev LO pí¥ sine sider mandag.

I tillegg til í¥ stemple Israels bording av skipene som et overgrep mot dem som ble direkte rammet, og sivilbefolkningen pí¥ Gaza, stí¸tter LO-sekretariatet regjeringens initiativ om en uavhengig gransking i regi av FN.

Comments are closed.